ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csirkemájas rántott palacsinta

2010. március 27. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg csirkemáj, ½ dl olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 dl tej, só, bors, majoránna, 16 db kész palacsinta; a mártáshoz: 1 alma, 2 szál finomra vágott újhagyma, 8 ek. majonéz, 4 ek. tejföl

Elkészítése:

Az apró kockákra vágott vöröshagymát olajon kicsit megpirítjuk, és rátesszük a felaprított májat. Borssal, majoránnával fűszerezzük, és gyakori kevergetés mellett még 10 percig sütjük. Rászórjuk a lisztet, jól elkeverjük, és hozzáöntjük a tejet. Sózzuk, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük, majd hűlni hagyjuk.

A palacsinták közepébe teszünk egy-két kanál tölteléket, négyszögletesre hajtogatjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk, de kétszer, nehogy sütés közben szétessen. Bő, forró olajban világosbarnára sütjük, majd szalvétára szedve leitatjuk róla az olajat.

A mártáshoz megtisztítjuk és lereszeljük az almát, összekeverjük a tejföllel, a majonézzel, az újhagymával, és a palacsinták mellé tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr661872700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása