ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Húsvéti keksztojás

2010. március 30. - Dyna 122
Hozzávalók: 40 dkg darált háztartási keksz, 20 dkg vaj/margarin, 15 dkg porcukor, 5 dkg barack-/narancslekvár, 3 dkg kakaópor, rum, szükség szerint narancslé; a díszítéshez: kókuszreszelék, tortadara, színes szórócukor és apró cukortojás
 
Elkészitése:
 
A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet, a lekvárt, ízlés szerint rumot, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.
 
A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk - ha egy evőkanálba belenyomkodjuk szép tojásformája lesz -, részben kókuszreszelékbe forgatjuk, részben megszórjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele, de bevonhatjuk csokoládémázzal is.
 
Nagyobb minyonpapírba téve mutatós és nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr391882430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása