ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Májgaluskaleves

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2 szikkadt zsemle, 2,5 dl tej, 1 kis fej hagyma, 2 ek. olaj, 15 dkg csirke-/pulykamáj, 1 kis csokor petrezselyem, 1 tojás, 1 kk. morzsolt majoránna, 1 gerezd fokhagyma, 3-4 ek. zsemlemorzsa, só, bors, 2 l húsleves (pulykaaprólékból), 50 dkg levesben főtt zöldség


A finomra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk.

A májat leöblítjük és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a petrezselyemleveleket, a tejbe áztatott zsemléket, és húsdarálón ledaráljuk. Beledolgozzuk a zsíradékkal együtt a hagymát, a tojást, az áttört fokhagymát, a majoránnát, a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük.

2,5 l sós forrásban lévő vízbe 2 kiskanál segítségével apró galuskákat szaggatunk, és lassú forralással 7-8 percig főzzük.

A májgaluskákat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, a forró levesbe csúsztatjuk, és a levesbe főtt zöldségekkel gazdagítva tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr281880295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása