ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Marcipános joghurttorta

2010. március 30. - Dyna 122

Hozzávalók: 7 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, 1 ek. étkezési keményítő, 1 ek. olaj, 1 narancs reszelt héja és leve, 8 lap (24 g) színtelen zselatin, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 3 dl joghurt, 2,5 dl tejszín, 30 dkg marcipánmassza, 25 dkg porcukor, 3 ek. sárgabaracklekvár, a forma kikenéséhez margarin, piros, kék, sárga élelmiszerszínezék, színes tojáscukorkák

Elkészítése:

4 tojást kikeverünk 12 deka cukorral. Rászitáljuk a keményítővel elkevert lisztet és beledolgozzuk az olajat. Margarinnal kikent 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben, 175 fokon 20 percig sütjük.

A kihűlt tésztát három lapba vágjuk. Az alsó lapot tortatálra fektetjük, karimát pattintunk köré és meglocsoljuk két evőkanál narancslével.

A zselatint hideg vízbe áztatjuk.

A megmaradt tojásokat a maradék cukorral krémesre felverjük, hozzáadjuk a narancshéjat, a vaníliavelőt és a joghurtot. Keveset az alacsony hőfokon feloldott zselatinhoz vegyítünk, majd a joghurtkrémbe keverjük, és dermedésig hideg vízbe állítjuk. A kemény habbá vert tejszínt is a krémbe forgatjuk, majd felét az alsó lapra simítjuk. Ráhelyezzük a második lapot, és meglocsoljuk narancslével. Megkenjük a maradék krémmel, befedjük a harmadik lappal, és kb. 3 órára hűtőszekrénybe állítjuk.

Eltávolítjuk a karimát, és a tortát visszatesszük a hűtőbe.

A 10 deka porcukorral összegyúrt marcipánt alufólia között 34 cm-es kerek lappá nyújtjuk. A tortát megkenjük a lekvárral és a marcipánlapot jól rányomkodjuk. A kiálló részeket levágjuk, megfestjük, majd rúddá sodorjuk, és az alsó tortalap köré tekerjük.

A maradék porcukrot egy evőkanál vízzel simára keverjük, és 3 adagra osztjuk. Az egyiket rózsaszínre, a másikat kékre, a harmadikat sárgára színezzük, és külön-külön nejlonzacskókba töltjük. A zacskók sarkát levágjuk, és virágokat rajzolunk a tortára.

Tojáscukorkákkal díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr431882491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása