ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Mátrai szelet

2010. március 30. - Dyna 122
Hozzávalók: 5 dkg margarin, 3 tojás, 10 dkg liszt (grízes), 8-10 dl tej, szerecsendió, só; a töltelékhez: 20 dkg vagdalt sonka, 2 dl tejföl, 1-2 főtt sárgarépa, 2 nagyobb savanyú uborka, póréhagyma, 10 dkg reszelt sajt
 
Elkészítése:
 
A lisztet világosra pirítjuk, hozzáadjuk a vajat és a tejet, majd kevergetve addig főzzük, míg a kanálról leválik. Kihűlésig keverjük. Közben belevegyítjük egyenként a 3 tojássárgáját, sót, majd a felvert tojásfehérjét. Szerecsendiót reszelünk bele. Egy olajjal kikent, lisztezett, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, és erős tűznél hirtelen megsütjük (10-15 perc).
 
Közben a sárgarépát, uborkát, póréhagymát felaprítjuk, és a töltelék hozzávalóit elkeverjük. Ha szükséges, egy kicsit sózhatjuk, esetleg borsozzuk.
 
A tésztáról lehúzzuk a papírt, és még melegen rákenjük a sonkás masszát, majd roládnak feltekerve a sütőpapírba becsomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
 
Tálaláskor ujjnyi szeletekre vágjuk, és tejszínnel elkevert tormát, főtt tojást adunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr431882504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása