ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Töltött libanyak (Udvaros Dorottya, Hal a tortán)

2010. április 01. - Dyna 122

Hozzávalók: 40 dkg darált borjúhús, liba erőlevesből főzött, csontozott comb és ízlés szerint aprólék, 4-5 szem apró kockára vágott gomba, 1 fej reszelt vöröshagyma, só, citromlé, bors, 2 libanyakról lehúzott bőr, 2 tojás, bors, kevés vaj, és libazsír

Vajas rántást készítünk, majd kevés leves lével felöntjük azt. Belekeverjük a darált marhahúst, és a csontozott libahúst. Átforgatjuk közepes lángon, majd belerakjuk a felkockázott gombát, a reszelt vöröshagymát, csipet sót, egy pár csepp citromlevet, ízlés szerint borsot. Kavargassuk addig, amíg jól ki nem szárad. Mikor kész a töltelék pár percre félrerakjuk kihűlni.

Megmossuk a libanyak bőröket.

Mikor a töltelék már szobahőmérsékletű, belekeverünk két tojást. A libanyakat az egyik felén összetűzzük, majd beletöltjük a tölteléket. Amikor tele van a nyak, összetűzzük a másik oldalát is, hogy ne folyjék ki a töltelék.

Tepsibe fektetjük, és megtöltjük a másik nyakat is. A nyakakra 2-3 evőkanál libazsírt teszünk, és 180 C-on szép pirosra sütjük.

Gyümölcskörettel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr71886517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása