ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Borsos töltött harcsa

2010. április 02. - Dyna 122
Hozzávalók 4 személyre: 4 egyenként kb. 15 dkg bőr és szálka nélküli harcsafilé, ételízesítő, 1/2 fej vöröshagyma, 10 dkg csiperkegomba, 6 ek. olaj, 1 csokor petrezselyem, 30 dkg halikra és haltej vegyesen, 3 tojás, só, bors

Elkészítése:

A halfilék vastagabb részét lapjában bevágjuk, kihajtjuk. Ezután két zsírpapírlap közé téve óvatosan, téglalap alakúra kissé kiverjük és bedörzsöljük az ételízesítővel.

A hagymát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit finomra, az utóbbit kockákra vágjuk.

Az olaj felén megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, 1-2 percig pirítjuk, majd a halikrát meg a fölkockázott haltejet is belekeverjük.

Felverjük a tojásokat, a gombás masszához adjuk és addig hagyjuk a tűzön, amíg meg nem kocsonyásodik. Ezt a masszát egyenletesen a filék egyik felére halmozzuk, a másik felét ráhajtjuk, és fogvájóval vagy hústűvel rögzítve a maradék olajjal kikent tűzálló tálba rakosgatjuk.

Lefedjük a tetejével, és közepesen forró sütőben 25-30 percig sütjük. Félidőben megfordítjuk a harcsákat.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr221890689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása