ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Fetasajtos kenyér cserépben

2010. április 04. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg búzaliszt, 1 teáskanál só, 1 csomag szárított élesztő, 4 evőkanál olívaolaj, 1 maréknyi napon szárított paradicsom, 20 dkg kemény feta sajt, 1 csokor friss rozmaring

Tegyük dagasztótálba a lisztet, szórjuk rá az élesztőt és a sót. Adjuk hozzá a durvára vágott rozmaringot, csorgassunk rá 3 evőkanál olívaolajat, majd dagasszuk.

Csorgassunk hozzá langyos vizet, míg közepesen kemény kenyértésztát nem kapunk. Addig dagasszuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől, majd adjuk hozzá a paradicsomot. Tegyük langyos helyre, takarjuk be tiszta konyharuhával, és kelesszük kétszeresére.

Kelés után borítsuk ki a tésztát liszttel meghintett deszkára, nyújtsuk ki, majd szórjuk rá a felkockázott sajtot.

Virágcserepeket béleljünk ki sütőpapírral, sodorjunk a tésztából kis cipókat, és tegyük a cserepekbe. Tetejüket szórjuk meg összetépkedett rozmaringlevelekkel, kelesszük még 15-20 percig, majd tegyük előmelegített sütőbe. 180 fokon süssük 45-50 percig.

Ha elkészült, borítsuk ki a formából, és hagyjuk kissé kihűlni.

Grillvacsorák meglepetéskenyere lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr161893463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása