ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldbableves erdélyiesen

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg sárga hüvelyű zsenge zöldbab, 4 db paradicsom, 3 ek. olaj, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 púpozott ek. liszt, 1 tk. pirospaprika, 1 db marhahúsleves-kocka, csipetnyi cukor, ízlés szerint só

Elkészítése:

A zöldbabot letisztítjuk, megmossuk, és kézzel darabokra tördeljük.

Leveses fazékba öntjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Közben folyamatosan kevergetjük. Ezután a tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet, és simára keverjük. Beletesszük a zöldbabot, és ráöntünk 1 l vizet. A tűzre visszatesszük, belerakjuk a leveskockát, és fedő nélkül felforraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A forrástól számított 20 percig kis lángon főzzük, vigyázva, nehogy kifusson.

Ha a zöldbab megpuhult, a levesbe tesszük a megmosott és nagyon kis kockákra aprított paradicsomot meg a tisztított, zúzott fokhagymát.

A levesből kiveszünk egy decinyit, és simára keverjük a tejföllel, majd beleöntjük a forrásban lévő ételbe. Egy pillanatra ismét felforraljuk. Csipetnyi cukorral és sóval ízesítjük. Végül meghintjük a nagyon apróra vágott kaporral, petrezselyemmel. Forrón tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr1001934113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása