ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldbableves magyarosan

2010. április 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 300 g csont, 100 g sárgarépa, 80 g petrezselyemgyökér, 500 g friss zöldbab, 20 g zsír, 100 g zöldpaprika, 50 g paradicsom, só, fokhagyma, törött bors, 20 g zsír, 30 g vöröshagyma, 30 g liszt, 2 g fűszerpaprika, petrezselyemzöldje, 1,5 dl tejföl, 30 g liszt, ecet, cukor, csipetke

Elkészítés:

Két liter vízből és a csontból levest készítünk. Ha csak öreg zöldségünk van, azt is a csonttal együtt főzzük meg, ha viszont fiatal, zsenge, a 2 cm-es darabokra vágott zöldbabbal együtt kevés zsíron megpároljuk. Ezután felöntjük a csontlével, majd kis kockára vágott zöldpaprikával, paradicsommal, sóval, kevés zúzott fokhagymával, borssal puhára fűzzük, majd berántjuk.

Ehhez a nagyon finomra vágott hagymát zsírban megfonnyasztjuk, a liszttel világosra pirítjuk, a paprikával gyorsan elkeverjük, és vízzel azonnal felöntjük, majd a leveshez adjuk. Apróra vagdalt petrezselyemzöldjét adunk hozzá, majd lisztes tejföllel behabarva felforraljuk. Kevés ecettel és cukorral ízesítjük, végül csipetkét főzünk bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr21934054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása