ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Babapiskótás-gesztenyés krémes

2010. április 20. - Dyna 122

Hozzávalók: 50 dkg mélyhűtött leveles tészta; a krémhez: 30 dkg cukrozott gesztenyemassza, 3 ek. rum + a babapiskótához, 1 tasak főzés nélkül készíthető vaníliakrém, 3 dl tej, 5 dkg vaj, 25 dkg babapiskóta; a szóráshoz: porcukor

Elkészítése:

A tésztát szobahőmérsékleten felengedjük, elfelezzük, majd lisztezett deszkán 2 egyforma, 2-3 mm vastag lapot nyújtunk belőle. Vízzel permetezett sütőlapra tesszük, és villával sűrűn megszurkáljuk, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel. 20 percig hideg helyen pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben egyenként, világosbarnára sütjük

A felengedett gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, 3 evőkanál rummal és a puha vajjal jól kikeverjük. A krémport a tejjel a tasakon levő utasítás szerint elkészítjük.

Az egyik tésztalapot egyforma kockákra vágjuk, ez lesz a krémes teteje. A másik tésztát megkenjük a gesztenyés krémmel és kirakjuk a rummal meglocsolt babapiskótával, kissé bele is nyomkodhatjuk őket, majd rásimítjuk a vaníliakrémet. A tetejére rárakosgatjuk a tésztából vágott négyzeteket.

2-3 óráig hűtőben tartjuk, tálaláskor meleg vízbe mártott késsel a kockák mentén felszeleteljük, és meghintjük porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr991936810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása