ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Egri krémes lepény

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg finomliszt, 5 dkg zsír vagy 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 kk. kakaópor, 1 tojás, 1/2 cs. sütőpor, tej. A krémhez: 2 ek. finomliszt, 2,5 dl tej, 1 cs. vaníliás cukor, 15 dkg margarin, 10 dkg porcukor, kb. 15 dkg babapiskóta, 1,25-1,25 dl tej és rum, díszítéshez: keserű csokoládé
 
Elkészítése:

15 deka finomlisztet a zsírral vagy a margarinnal, a porcukorral, egy kiskanálnyi kakaóval, egy tojással, fél csomag sütőporral meg annyi hideg tejjel gyúrunk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tepsi hátlapján annak nagyságára kinyújtjuk, és a forró sütőbe toljuk. Erős lángon 10-15 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a tészta alját késsel meglazítjuk, és ha kihűlt, két lappá vágjuk a vékony tésztát.

Két evőkanál finomlisztet 2,5 dl tejjel simára keverünk, kevergetve sűrű besamelmártássá főzzük, és a tűzről levéve a vaníliás cukorral ízesítjük. 15 deka margarint 10 deka porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt besamellel újra kikeverjük. Nem egészen a felét az egyik tésztalapra kenjük, és fele tej-fele rum keverékébe mártogatott babapiskótával sűrűn kirakjuk.

Egy kevés krémet félreteszünk, a többit a piskótára kenjük, és a második lappal beborítva, a félretett krémmel vékonyan megkenjük. A tetejére keserű csokoládét reszelünk, és másnap szeleteljük kockákra, ha a lapok megpuhultak.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr691942149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása