ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Pikáns zöldbab

2010. április 22. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg zsenge zöldbab, 2 dl tejföl, 5 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg vaj, 1/2 citrom leve, 2 gerezd zúzott fokhagyma, só, őrölt bors, 1 húsleveskocka, 1 mk. őrölt kömény, 1 ek. édes mustár

Elkészítése: 

A zöldbabot megtisztítjuk, de egészben hagyjuk, és a húsleveskockával ízesített vízben nem teljesen puhára főzzük. Ezután leszűrjük (de a főzőlevet ne öntsük ki, kitűnő leves készülhet belőle tejfölös-vajas habarással besűrítve).

Két deka vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, beletesszük a zöldbab felét, és a többi, felolvasztott vaj felével meglocsoljuk. A tejfölt a zúzott fokhagymával, a citromlével, a mustárral és az őrölt köménnyel simára keverjük, és a felét a zöldbabra simítjuk. A maradék zöldbabbal betakarjuk, erre a maradék pikáns mártás, rá az olvasztott vaj maradéka kerül. A végén zsemlemorzsával meghintjük, és a forró sütőbe tolva megsütjük.

Gazdagabban: Ha van maradék sült csirkénk vagy más pecsenyénk, ezt laskára vágva a két zöldbabréteg közé hintjük. De dúsíthatjuk füstölt hús csíkokkal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr851942994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása