ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Nyár végi császármorzsa

2010. április 29. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1/2 kg szilva, 1/2 l tej, 15 dkg tehéntúró, 4 tojás, 8 ek. liszt,  2-3 ek. kristálycukor, 5 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, porcukor, szilvalekvár

Elkészítése:

Keverd simára a tojássárgáját a liszttel és a tejjel, szórj bele egy csipet sót, és hagyd állni negyedórán keresztül. Ezalatt alaposan mosd meg a gyümölcsöt, szedd ketté, és távolítsd el a magját. Miután letelt az idő, forgasd bele a tojásos masszába a túrót és a cukrot.

Tedd a vajat vagy a margarint egy tepsibe, told be a sütőbe, és várd meg, amíg felolvad. Ezután öntsd bele a tésztát, süsd addig, míg szilárddá nem válik. Ekkor egy sütőlapáttal szaggasd darabokra, és add hozzá a szilvát is. Kevergesd a tésztát 5-10 percenként addig, míg aranyszínűre nem sül.

Tálalás előtt megszórhatod porcukorral, vagy adhatsz hozzá kevés szilvalekvárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr762039940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása