ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Sajtgaluska leves

2010. május 05. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 5 dkg reszelt sajt (füstölt sajt), 1 db egész tojás, 3 ek. finomliszt, 2 dl tej, 1 ek. vegeta, 1 ek. olaj, 1 mk. só, 1 mk. őrölt bors, (kapor, petrezselyem)

Elkészítés:

A sajtgaluskához verd habosra a tojást, tegyél bele sót, borsot,  és keverd bele a 2 evőkanál lisztet és a reszelt sajtot. Jól dolgozd össze, és tíz percig pihentesd.

Közben a vegetát szórd fazékba, öntsd rá az olajat és 8 deci vizet, majd forrald fel. A sajtos masszát galuskaszaggatóval szaggasd bele. Ha az összes galuska a leves színére jött, meg is főtt.

A maradék lisztet kevered simára a tejben, és csorgasd bele a levesbe. Folyamatosan kevergetve forrald föl.

Egy-két teáskanál vágott friss vagy szárított kaprot, petrezselyemzöldet is keverhetsz bele a végén.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr781976215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása