ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Kolbászos rakott rizs

2010. május 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mélyhűtött zöldbab, 1 fej vöröshagyma, 40 dkg sárgarépa, 2 póréhagyma, 4 dkg vaj/margarin, 25 dkg rizs, 7,5 dl zöldségerőleves (kockából), 1 csokor petrezselyemzöld, 40 dkg sütni való kolbász, 10 dkg reszelt sajt, só, bors
 
Elkészítése:
 
A zöldbabot forrásban lévő sós vízben kb. 12 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hűlni hagyjuk.
 
Két deka vajat felforrósítunk és a felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a megmosott rizst, és rövid ideig együtt pároljuk. Felöntjük a levessel, felforraljuk, majd fedő alatt, közepes hőfokon 5-7 percig főzzük.

Hozzákeverjük a felkarikázott sárgarépát és pórét, és kb. 15 perc alatt készre pároljuk.
 
A felkarikázott kolbászt a maradék fölforrósított vajon időnként megkeverve megsütjük.
 
A felaprított petrezselyemzöld háromnegyed részét a rizsbe forgatjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A zöldséges rizs felét margarinnal kikent tűzálló tálba halmozzuk. Kirakjuk a kolbászkarikákkal és befedjük a maradék rizzsel. Meghintjük a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon 20-25 percig sütjük. 

A maradék petrezselyemzölddel megszórva, bazsalikomlevéllel díszítve kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr931993057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása