ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Minestrone leves

2010. május 18. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg fehér- vagy vörösbab, 10 dkg füstölt szalonna, 2 ág zeller, 2 db sárgarépa, 2 db kis cukkini, 3 db burgonya, 1 közepes vöröshagyma, 25 dkg paradicsom, 5 ág petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1/4 fej kelkáposzta, néhány bazsalikom és zsályalevél, 10 dkg zsenge zöldbab, 30 dkg zsenge zöldborsó, 4 evőkanál olívaolaj, 15 dkg spagetti, frissen őrölt parmezán sajt a tetejére

Elkészítés:

A szárazbabot előző nap beáztatjuk. Másnap annyi vízzel, amennyi épp ellepi megfőzzük, majd leszűrjük.

A szalonnát kockákra, a zellert, a répát csíkokra vágjuk. A cukkinit, a meghámozott burgonyát és hagymát szintén kockákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát feldaraboljuk. A petrezselymet és a fokhagymát finomra vágjuk. A kelkáposztát, a nagy bazsalikomleveleket és a zsályát csíkokra vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk és 2-3 darabra törjük, a borsót kifejtjük hüvelyéből.

Az olívaolajat egy nagyobb edénybe a szalonnakockákkal, a hagymával, a fokhagymával és a petrezselyemmel megdinszteljük. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a zsályát, és együtt tovább pirítjuk.

A paradicsom, a zöldbab, a borsó kivételével az összes többi zöldséget is beletesszük, az egészet felöntjük 2,5 liter vízzel és megsózzuk. Hozzáadjuk az előzőleg megfőzött babot, és fedő alatt másfél órán át főzzük.

Ezután beletesszük a paradicsom darabokat, a zöldbabot, és újabb fél órán át főzzük. Kicsit később beletesszük a tésztát, a zsenge zöldborsót, és 20 percig még főzzük. A tányérokba mert levesre rászórjuk a frissen őrölt parmezánsajtot.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr332012531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása