ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Padlizsán sörtésztában

2010. május 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg padlizsán, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 1 dl sör, só, bazsalikom, 2 dl olaj

Elkészítése:

A padlizsán héját rozsdamentes késsel levágjuk. Húsát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk. Néhány percig állni hagyjuk, majd szalvétán leitatjuk. Meghintjük apróra vagdalt vagy szárított, őrölt bazsalikommal. Mindkét oldalát lisztbe, majd sörtésztába mártjuk. Egyenként forró olajba tesszük, 2-3 perc alatt megsütjük. Tartármártással, főételként forrón tálaljuk.

Sörtészta készítése: két tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan hozzákeverünk egy kanál lisztet, egy evőkanál olajat, a tojások sárgáját, végül a sört. Szükség
szerint sózzuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr102020317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása