ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Piskótapuding idénygyümölccsel

2010. május 21. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg babapiskóta, 4 dl tej, 2 dkg vaj, 1 cs. vaníliás  cukor, 4 tojás, 1-2 ek. porcukor, vaj, zsemlemorzsa, idénygyümölcsök (eper, málna, cseresznye, meggy, ribizli stb.)

Elkészítése:

Tizenöt babapiskótát apróra tördelünk és egy mélyebb tálba tesszük. Négy dl tejet 2 dkg vajjal és egy csomag vaníliás cukorral felforralunk, ráöntjük a piskótára és jól összevegyítjük vele.

Négy tojásfehérjéből kemény habot verünk, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, egy evőkanál porcukorral édesítjük, s végül elvegyítjük a tejes piskótával. A masszát egy vajjal kikent és morzsával megszórt formába öntjük. A formát egy vízzel telt nagyobb edénybe állítjuk, lefedjük, és 25-30 percig gőzöljük.

Lapos tálra borítva körberakjuk gyengén cukrozott idénygyümölccsel: eperrel, málnával, kimagozott cseresznyével, meggyel, leszemezett ribizlivel stb.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr822020230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása