ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Rumos-diós sütemény

2010. május 24. - Dyna 122
Hozzávalók a tésztához: 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 15 dkg liszt, 20 dkg darált dió, 1 kk. szódabikarbóna, 1/2 tasak sütőpor, 6 tojás; a diós krémhez: 30 dkg darált dió, 10 dkg porcukor, 1,5 dl rum, kb. 1 dl tej; a kakaós krémhez: 5 tojás, 5 dkg kakaó, 10 dkg cukor, 25 dkg margarin; a tetejére: csokimáz
 
Elkészítése:
 
A tésztához a margarint a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként a legmagasabb fokozaton belekeverjük, majd a diót és a sütőporral, szódabikarbónával elvegyített lisztet is hozzáadjuk. Magas peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
 
A diós krémhez valókat összekeverjük, a tej mennyiségével lehet a keverék állagát szabályozni, ne legyen nagyon nedves, csak könnyen kenhető massza. Ha összekevertük, állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
 
A kakaós krémhez valókat - a margarin kivételével - összekeverjük, és gőz fölött állandó keverés mellett besűrítjük. Ha kihűlt, az előre kikevert margarinnal habosra keverjük.
 
A kihűlt tésztát bekenjük a diós, majd a kakaós krémmel, végül bevonjuk csokimázzal.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr162027215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása