ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Tagliatelle al dente spenóttal (Ábel Anita, Vacsoracsata)

2010. május 25. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 doboz tagliatelle tészta, 3-4 fej vöröshagyma, 750 g spenót (lehetőleg ne pépes), 50 dkg  tarja (egyben), 4 gerezd fokhagyma, worcestershire szósz, 3 doboz főzőtejszín, só, bors, olívaolaj, vegeta, 2 csomag parmezán, 1 teáskanál vaj vagy margarin

A hagymát apróra vágjuk, majd egy kicsit üvegesre pirítjuk egy kevés olívaolajon. Hozzáadjuk a felkockázott tarját és egy picit összesütjük. Meglocsoljuk a worcestershire szósszal és rásütjük.

Hozzáadjuk a spenótot és a fokhagymákat, majd közepes lángon egy picit egybe főzzük. Ezután még fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt úgy, hogy ellepje, majd megsózzuk, megborsozzuk és egybe rottyantjuk.

A tésztát olívás-vegetás vízbe tesszük és körülbelül 5 percig főzzük, majd ha kész, leöntjük róla a vizet, vajat rakunk rá és körülbelül 1 percig lefedve hagyjuk és csak utána tálaljuk, így lesz „al dente”, azaz picit kemény.

Fontos, hogy a tésztát ne keverjük össze a szósszal, inkább külön szervírozzuk, így a tetejére tehetünk ízlés szerint parmezánt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr492029767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása