ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Metélt tejszínes pestóval

2010. május 28. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg szélesmetélt, 5 dkg megtisztított napraforgómag, 2 csokor bazsalikom, 1-2 gerezd fokhagyma, 5 dkg parmezán vagy gouda sajt, 2 ek. olívaolaj, 4 dl tejszín, só, őrölt bors

Elkészítése:

A napraforgómagot szárazon aranybarnára pirítjuk. A megmosott, lerázott bazsalikom leveleit lecsipkedjük. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk. A sajtot durvára  lereszeljük. Kevés bazsalikomot félreteszünk a díszítéshez, a többit a fokhagymával, a reszelt sajttal és a pirított napraforgómag felével robotgépben felaprítjuk. Belekeverjük az olívaolajat, majd sóval, őrölt borssal tetszés szerint fűszerezzük.

A tejszínt felforraljuk, hozzáadjuk a fűszeres masszát, és szükség esetén sóval, őrölt borssal utánaízesítjük. A tejszínes mártást közepes hőfokon addig főzzük, amíg besűrűsödik.

Közben a szélesmetéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben kb. 10 perc alatt megfőzzük. A főzőlevet leöntjük, a tésztát szűrőbe téve lecsöpögtetjük, majd a mártással összekeverjük. A félretett pirított napraforgómaggal, illetve bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr262038392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása