ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zserbó

2010. június 03. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 4 tojás, 2 dkg élesztő, szódabikarbóna, tej, 25 dkg darált dió, 2 evőkanál porcukor, baracklekvár; a csokimázhoz: 15 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával. Hozzáadjuk még a 4 tojás sárgáját, egy evőkanál porcukrot, fél csésze tejet (amit egy evőkanál cukorral megmelegítve, az élesztőt belemorzsolva, lefedve 10-15 perc alatt kovásszá alakítottuk) és összegyúrjuk. A tésztát három részre osztjuk.

A három tésztacipót egymás után tepsi méretűre nyújtjuk és a tepsibe tesszük úgy, hogy minden tésztarétegre baracklekvárt kenünk és megszórjuk dióval. A tepsiben, konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát állni hagyjuk, majd lassú tűznél közepesen pirosas barnára sütjük.

A csokoládébevonatot úgy készítjük, hogy vízfürdőn felolvasztjuk a vajat, belekeverjük az eltördelt csokoládét és simára keverjük. Nem szabad piszmogni vele, mert egy idő után minél tovább keverjük, annál keményebb lesz és így nehéz lesz szétteríteni a tésztán. Akkor kezdjük el készíteni, amikor a süteményt kivettük a sütőből.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr812053114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása