ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges, sáfrányos haltál

2010. június 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla, 7 dl halalaplé (v. zöldségleves), 20 dkg sárgarépa, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 2 dl száraz fehérbor, 2 ek. vaj, 1 kk. sáfrány (v. curry), só, őrölt fehérbors, fél citrom leve

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát forró vajon gyenge tűzön megpároljuk. A megtisztított répát zöldséggyaluval közvetlenül az edény fölött vékonyra gyaluljuk, és kis ideig a hagymával együtt pároljuk.

A pórét megtisztítjuk, és rézsútosan 1 cm-es karikákra vágjuk. A zellert megmossuk, és vékonyan felszeleteljük. Ha vannak levelek is rajta, apróra vágjuk. A póréval együtt kissé megpároljuk. A sáfrányt a zöldségre szórjuk, egy kicsit pirítjuk, majd felöntjük fehérborral. Hozzáöntjük a halalaplevet, és sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Lefedve 15 percig közepes tűzön pároljuk.

A halat megmossuk és falatnyi darabokra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk. A rákkal együtt a zöldséghez tesszük, és gyenge tűzön 5 perc alatt készre pároljuk. Végül szükség szerint utánaízesítünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr42062509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása