ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Agglegény kompót

2010. június 08. - Dyna 122

Hozzávalók: eper, cseresznye, meggy, sárgabarack, őszibarack, szilva, fehér és piros szőlő, körte, narancs, cukor, rum

Elkészítése:

Már eperérés idején el kell kezdeni az agglegény kompót készítését, és késő őszig folyamatosan adunk majd hozzá más gyümölcsöt. Egy nagy üvegben egyenlő mennyiségű gyümölcsöt és rá cukrot rétegezünk, minden sort rummal erősen meglocsolva.

Megtisztított eperrel kezdjük, cseresznyével, meggyel, meghámozott, kimagozott, kockákra vágott sárga- és őszibarackkal, szilvával folytatjuk. Ősszel nagy szemű,
lecsumázott fehér és piros szőlő kerül bele, utána felszeletelt körte (esetleg egy kevés alma is), végül meghámozott, felszeletelt narancs kerül bele.

A rétegek tetejére mindig a cukor meg a rum kerül, és a "folytatásig" természetesen lekötjük, nehogy a rum elillanjon. Ha nem elég erős a rum, egy kevés tiszta szesszel keverjük, mert különben a befőtt megbuggyanhat.

Az utolsó rétegezéstől számítva egy hónapig még állni hagyjuk, majd az egészet összekeverjük, és kisebb üvegekbe áttöltve lekötjük. A gyümölcsök nemcsak a rum ízét, de egymás aromáját is átveszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr892065801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása