ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csirkehúsos tésztasaláta

2010. június 11. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg tollhegy- vagy orsótészta, 2 csirkemellfilé (kb. 30 dkg), 2 ek. olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 5 ek. fehérborecet, 2 tk. mustár, 25 dkg félzsíros túró, 1 dl majonéz, 1 konzerv csemegekukorica (212 ml), 1 kis fej (római) saláta, 20 dkg retek (idényben paradicsom), 1 csomó metélőhagyma, 7-8 dkg olajbogyó, só, fehérbors
 
Elkészítése:
 
A tésztát forrásban lévő sós vízben kb. 10 perc alatt kifőzzük. A felforrósított olajon a csirkemellfiléket mindkét oldalon kb. 8 percig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd kivesszük.
 
Az ecetet összekeverjük a mustárral, a finomra felaprított vörös- és fokhagymával, a túróval és a majonézzel, majd sóval, borssal ízesítjük.
 
A csemegekukoricát lecsöpögtetjük. A salátát néhány levél kivételével csíkokra metéljük. A retket karikára vágjuk.
 
A félretett salátalevelekkel kibélelünk egy tálat. Az öntetbe keverjük a csíkokra vágott salátát, az olajbogyót, a kukoricát és a retket, majd a tálra halmozzuk. Ráfektetjük a felszeletelt csirkemelleket, végül megszórjuk a felaprított metélőhagymával.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr252074807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása