ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szilvás tekercs

2010. június 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, szilva (vagy darabos baracklekvár), 1 tojás, 15-20 dkg liszt, mák, dió vagy zsemlemorzsa, só, porcukor, fahéj, olaj

Elkészítése:

60 deka burgonyát héjában megfőzünk, majd meghámozzuk, és áttörjük. Csipetnyi sóval, egy egész tojással, meg annyi finomliszttel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk (a krumpli nedvességétől függően 15-20 dekával), majd egy evőkanál olajat is beledolgozunk. Lisztezett deszkán két vékony, hosszúkás téglaláppá nyújtjuk, és megtisztított, kimagozott, apróra vágott szilvával beterítjük. Fahéjas porcukorral meghintjük, és szorosan összegöngyöljük.

A két tekercset kizsírozott tiszta konyharuhába csomagoljuk, átkötjük, és lobogva forró sós vízbe fektetve 15 percig főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, a ruhából kibontjuk, és cukros darált mákba (vagy dióba, illetve vajban pirított zsemlemorzsába) forgatjuk. A tálon szeleteljük fel.


A szilvás gombóc közeli rokona ez a kitűnő, német meleg tészta, csak kevesebb a munkánk vele, mintha egyenként gömbölygetnénk a gombócokat. Nemcsak szi1vából, de darabos baracklekvárból is készíthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr302075985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása