ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szegedi sertéskaraj

2010. június 24. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg sertés rövidkaraj, szeletelt bacon, zöldpaprika, paradicsom, vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, só, pirospaprika, liszt, 2 ek. olaj v. 1 ek. zsír

Elkészítése:

Egykilós sertés rövidkarajt kicsontozunk, és úgy vágjuk be, hogy egy ujjnyi vastag, nagy hússzeletet kapjunk. Ezt a húst kirakjuk hajszálvékony húsos szalonna szeletekkel, erre egy réteg kicsumázott, felszeletelt zöldpaprikát, majd karikára vágott paradicsomot, meg vöröshagymát rakunk. Az egészet óvatosan összegöngyöljük, zsineggel vagy hústűvel rögzítjük, és ha a szalonna nem túl sós, kívülről enyhén besózzuk. Paprikás lisztben megforgatva, 2 evőkanálnyi olajon, vagy egy evőkanálnyi zsíron megpirítva kevés vízzel puhára pároljuk a hústekercseket. A hús levébe párolás közben dobhatunk egy gerezd fokhagymát is.

Tálalás előtt felszeleteljük, levét egy deci tejföl, egy púpos kiskanálnyi liszt és késhegynyi pirospaprika keverékével besűrítjük. Burgonyapüré illik hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr432106872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása