ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges lasagne

2010. július 07. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 csomag előhűtött lasagne lap, 15 dkg friss zöldbab, 10 dkg laskagomba, 2 db paradicsom, 1-2 rózsa friss brokkoli, negyed köteg petrezselyem, friss bazsalikom, csipet só, csipet őrölt fehérbors, 2 dl tejszín, 3 db tojás, 4 dkg vaj vagy margarin

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, megmossuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a gombát felszeleteljük, a zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a paradicsomot, a paprikát felkarikázzuk. Kevés vajon, sóval, friss vágott petrezselyemzölddel, bazsalikommal és őrölt fehér borssal ízesítve félpuhára előpároljuk.

A tejszínt a tojássárgákkal kikeverjük, ráöntjük a zöldségekre.

Egy tűzálló edényt vékonyan kikenünk vajjal, kevés mártást öntünk alulra, majd a lasagne lapokkal beborítjuk. Ráhalmozzuk a zöldségek egy részét, majd megint lapokat teszünk rá. Így halmozzuk, míg a hozzávalók tartanak. Tésztalapokkal zárjuk le. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr12136681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása