ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Harcsapaprikás fokhagymás tésztával

2010. július 15. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: a paprikáshoz: 60 dkg filézett harcsa, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 tk. pirospaprika (ízlés szerint édes-nemes vagy erős), 2 db paradicsom, 2 db színes lecsópaprika, 1 ek. liszt, 3 dl tejföl, erős paprika ízlés szerint, 2 ek. olaj, só; a tésztához: 30 dkg fodros nagykockatészta, 2 ek. olaj, 2 ek. durvára vágott petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, só, ízlés szerint erőspaprikakrém

Elkészítése:

Apróra vágjuk a szalonnát, kiolvasztjuk és a zsírján megfuttatjuk a tisztított és finomra vágott hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük 3 dl vízzel. Amikor felforrt, takarékra vesszük, beletesszük a megmosott és szeletelt paradicsomot, valamint az erős paprikát. Megsózzuk és 15-20 percig lassú tűzön főzzük.

A liszttel és kevés vízzel elkeverünk 2 dl tejfölt, majd behabarjuk vele a szaftot. Kíméletesen összeforraljuk, majd finom szűrőn átszűrjük a paprikás levet.

Nagyobb serpenyőben olajon megfuttatjuk a vékony csíkokra vágott erős paprikát. Rátesszük a megmosott, leszárított, vastagabb szeletekre vágott halat, megsózzuk és jól összepirítjuk. (A sütésnél legyünk óvatosak, nehogy eltörjenek a halszeletek.) Amikor a halhús mindkét oldala már fehéres, ráöntjük a leszűrt, félretett mártást és 4-5 perc alatt összepároljuk, ha szükséges utánízesítjük. Közvetlenül tálalás előtt a tetejét meglocsoljuk a maradék tejföllel.

Köretnek fokhagymás tésztát kínáljunk hozzá, amihez a tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel gyorsan leöblítjük. Miközben a tészta fő, felmelegítjük az olajat, beledobjuk a tisztított, összezúzott fokhagymát, a petrezselymet és az erős paprikát. Gyorsan elkeverjük, majd összeforgatjuk a lecsöpögtetett tésztával. Ha szükséges, ízlés szerint  még egy kicsit megsózzuk.

(A fokhagymás tésztát nemcsak a harcsapaprikáshoz, hanem paprikás szafttal készülő húsételek mellé is adhatjuk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr412153209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása