ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Makaróni milánói módra

2010. július 23. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg makaróni, 20 dkg sovány darált hús, 20 dkg gomba, 10 dkg baconszalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 tk. oregánó, rozmaring, bazsalikom, kakukkfű, ízlés szerint törött fekete bors, 10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt

Elkészítése:

A baconszalonnát vékony csíkokra vágjuk, és a zsírját kisütjük. Egy evőkanálnyit leveszünk belőle, és tűzálló tálba öntve félretesszük. A többi, megmaradt  szalonnazsírra rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd üvegesre fonnyasztjuk. Ezután belekeverjük a paradicsompürét, és együtt pirítjuk egy-két percig. A darált húst is rátesszük, és kevergetve tovább sütjük. Vigyázzunk, nehogy elégjen! Végül hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, rászórjuk az összes fűszert, valamint a fokhagymát, és lefedve puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, felöntjük 1 pohárka vízzel, és 10 percig kis lángon főzzük.

Közben a makarónit a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, majd a félretett szalonnazsírba dobva jól átkeverjük. Tálaláskor adagonként a makarónira osztjuk a húsos mártást, és meghintjük a reszelt sajttal.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr892171055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása