ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Habcsókrácsos szilvás pite

2010. július 29. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 40 dkg liszt, 4 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 8 dkg cukor,  8 dkg vaj, 2 tojás, só,; a töltelékhez: 1,5 kg szilva, 12,5 dkg cukor, 3 tojásfehérje, 2 késhegynyi őrölt gyömbér

Elkészítése:

A tésztához tálba szitáljuk a lisztet, és mélyedést nyomunk a közepébe. A langyos tejjel, 1 evőkanál cukorral és kevés liszttel elkevert élesztőt a mélyedésbe öntjük, és 15 percig hagyjuk pihenni.

Hozzáadjuk a maradék cukrot, egy csipet sót, a tojást és a vajat, majd az egészet sima, rugalmas tésztává gyúrjuk, és letakarva kb. 1 órán át kelesztjük.

A sütőt 200 fokra felmelegítjük. A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk.

A kelt tésztát sütőlemezen vékonyra nyújtjuk, meghintjük 4 deka cukorral és megrakjuk szilvával. A sütit 20 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjéből a maradék cukorral és a gyömbérrel kemény habot verünk. A masszát nyomózsákba töltjük. A süteményt kivesszük a sütőből, a habcsókmasszából rácsot nyomunk a tetejére, és 10-15 perc alatt készre sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr592185643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása