ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldséges kelbatyu

2010. július 31. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kelkáposzta, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg vegyes zöldség, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dl tejföl, zsír, ételízesítő, bors, pirospaprika

Elkészítés:

A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük és forró ételízesítős vízben 3-4 percig blansírozzuk.

A vegyes zöldséget apró kockákra vágjuk és a káposzta vizében megfőzzük.

A darált húst (a legjobb tarjából) összekeverjük a felvert tojásokkal, a lereszelt vöröshagymával, ízesítjük ételízesítővel, borssal, pirospaprikával.

Három-négy káposztalevelet egymásra terítünk, rátesszük a hús negyedét és arra ráhalmozzuk a zöldség negyedét. Letakarjuk káposztalevéllel, majd óvatosan, nem túl lazán feltekerjük és a tekercs végeit benyomkodjuk. Ha szükségesnek ítéljük, átszúrhatjuk hústűvel, hogy a tekercs szét ne essen, és kizsírozott tepsibe tesszük.

Olvasztott zsírral és tejföllel (bőven) bekenjük a tekercseket és forró sütőben, lefedve kb. 30-40 percig sütjük. Könnyű, finom étel, rizzsel adhatjuk (amit a káposzta levével párolunk).

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr52189452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása