ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Norvég sütemény

2010. szeptember 18. - Dyna 122

Hozzávalók: a tésztához: 20 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, 1 ek. porcukor, 1 tojássárgája, 2 ek. rum, csipetnyi só, tejföl; a krémhez: 3 tojás, 16 dkg porcukor, 2-3 ek. tej, 20 dkg (ét)csokoládé, 20 dkg vaj vagy margarin, 20 db babapiskóta, 20 dkg pirított dió, mandula vagy mogyoró; a csokimázhoz: 2 ek. kakaópor, 2 ek. cukor, 2 dkg vaj

Elkészítése:

20 deka finomlisztet 12 deka margarinnal, egy evőkanál porcukorral, egy tojássárgájával, csipetnyi sóval, két evőkanál rummal meg annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább két órára a hűtőszekrénybe rakjuk. (Összeállíthatjuk a sütés előtti este is.)

Másnap egy akkora téglalappá nyújtjuk, hogy kibélelhessünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és megszurkálva aranysárgára sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Három egész tojást 16 deka porcukorral és 2-3 evőkanál tejjel kikeverünk, és gőzön sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

20 deka csokoládét darabokra tördelünk, gőzön felolvasztjuk, majd langyosra hűtve először 20 deka vajjal vagy margarinnal, utána a cukros tojással alaposan kikeverjük. Végül 20 darab finomra tört babapiskótát és 20 deka pirított mogyorót, mandulát vagy diót adunk hozzá. A tésztalapra kenjük, egy-két órára  hűtőszekrénybe tesszük.

2 evőkanál kakaóból, két evőkanál cukorral meg kevés vízzel sűrűre főzött, két deka vajjal kikevert csokoládémázzal be is vonhatjuk. Tálalás előtt megmelegített késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr22362138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása