ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Téli rakottas

2010. december 20. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 4 nagy szelet (kb. 20 dkg-os) sovány sertéstarja, 1 db (kb. 50 dkg-os) kelkáposzta, 30 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 25 dkg sárgarépa, liszt, 1 ek. Vegeta, pirospaprika, só, őrölt bors, petrezselyemzöld, 2 ek. olaj

Elkészítése:

A tarjaszeleteket alaposan kiverjük, a zsíros külső szegélyét bevagdossuk, nehogy összeugorjon. Paprikás lisztben megmártjuk, és két evőkanál olajon mindkét felüket átsütjük, kivesszük.

A visszamaradt zsiradékkal egy tűzálló tálat vagy zománcos tepsit kikenünk.

Sós vízben öt percig abálunk egy félkilós kelfejet, majd lecsepegtetjük, a legnagyobb leveleiket lebontjuk róla, és kibéleljük vele a tűzálló tálat. Erre 30 deka meghámozott, karikákra vágott burgonyát terítünk, amit egy szál karikákra vágott póréhagymával meg 25 deka megtisztított, ugyancsak felszeletelt sárgarépával hintünk meg.

Egy evőkanál Vegetát két deci vízben feloldunk, és ezzel meglocsoljuk.

A visszamaradt kelt karcsú cikkekre vágjuk, és a zöldféle tetejére fektetjük. Az egészet őrölt borssal megszórjuk.

Végül az elősütött hússzeleteket ráborítjuk. A tálat fedővel vagy alufóliával szorosan lefedjük, és a forró sütőbe toljuk. Erős lángon 30 percig sütjük, majd a fedőt levéve róla, még kb. 30 percig hagyjuk a sütőben. Ezalatt a felesleges lé elpárolog alóla, és a tetején a hús szépen megpirul.

Tálalás előtt az egészet frissen összevágott petrezselyemmel hintjük meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr282585126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása