ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Csokis csomagok

2011. január 13. - Dyna 122

Hozzávalók (kb. 30 db-hoz): a tésztához: 15 dkg búzaliszt, 1 tk.  sütőpor, 2 ek. kakaópor (cukrozatlan), 25 dkg porcukor, 1 cs.  vanillincukor, 1 csipet só, 3 tojás, 0,5 dl forralt bor, 1 dl étolaj, 1 kis üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve kb. 175 g), 5 dkg darabolt dió; a mázhoz: 1 cs. Dr. Oetker tortabevonó ét prémium; Dr. Oetker Dekor Toll a díszítéshez

Elkészítése:

A tepsit (20x30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 170 °C-ra előmelegítjük.

A hozzávalókat a meggy és a dió kivételével egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 perc alatt jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a lecsepegtetett meggyet és a diót. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt kb. 40 perc alatt megsütjük.

A megsült süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágjuk. A tortabevonót a tasakon található használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a süteménykockákat bevonjuk vele. Hagyjuk a mázat megszilárdulni, majd a színes Dekor Tollakkal a mázra masnit rajzolunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr702624721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása