ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szalagos fánk

2011. június 06. - Dyna 122

1352059068.jpgHozzávalók kb. 25 db-hoz: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 pohár rum, csipetnyi só, 1/2 l tej, 1 l olaj

Elkészítése:

3 dl langyos tejet az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel elkeverünk, és félsűrű kovászt készítünk. A maradék porcukorral elkeverjük a tojássárgákat és az érett kovászhoz adjuk. A langyos vajat, a lisztet szintén hozzáadjuk annyi langyos tejjel, hogy lágy, finom tésztát kapjunk. A sót se felejtsük el! Fakanállal aztán 20 percig verjük a masszát, esetleg géppel jól megdagaszthatjuk. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, majd langyos helyen jó másfélszeresére kelesztjük.

Ezek után a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd kezünkkel ujjnyi vastagra szétnyomkodjuk, vizes pohárral kiszaggatjuk, és a lisztes deszkán hagyva még egy fél órát kelesztjük. Nem szabad, hogy túlkeljen, mert nem lesz szalagos a fánk. Középforró, bő olajban kisütjük. Félidőben meg kell fordítani, ettől lesz szalagos, vagyis halvány karika az oldalán.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr754889168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása