ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Amerikai diós keksz

2011. június 15. - Dyna 122

1352057716.jpgHozzávalók kb. 65 db-hoz: 150 g dió, 170 g liszt, 30 g étkezési keményítő, 30 g kakaópor, 1 csapott teáskanál sütőpor, 120 g barnacukor, 2 cs. vanillincukor, 1 csipetnyi só, 1 tojás, 125 ml író, 120 g növényi zsír

Elkészítése:

A tésztához a diót összevagdaljuk. A lisztet elkeverjük az étkezési keményítővel, kakaóval és sütőporral, majd keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, sót, tojást, írót és zsiradékot. Mindezt keverőgéppel először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt összedolgozzuk, végül belekeverjük a diót.

A tésztából két teáskanállal (sütőpapírral bélelt) sütőlemezekre – egymástól megfelelő távolságra – kis halmokat rakunk. A lemezeket egymás után (légkeverős sütőnél egyszerre) sütőbe tesszük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2 – 3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A kekszeket a sütőpapírral süteményrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. Jól záródó dobozban egy-két hétig friss marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr994889125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása