ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Őszi rakott palacsinta

2011. szeptember 07. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg liszt, 4 tojás, 12 szelet bacon, 20 dkg márványsajt, 2 körte, 60 dkg parajlevél, 1 fej vöröshagyma, 1,2 dl tej, 2 dkg cukor, 2,5 dl szódavíz, 8 ek. vaj vagy margarin, só, bors, reszelt szerecsendió

Elkészítése:

2 evőkanál vajat vagy margarint megolvasztunk. A felütött tojásokat összekeverjük a liszttel, a tejjel és 1,2 dl szódavízzel. Csipetnyi sóval ízesítjük. Belecsorgatjuk az olvasztott zsiradékot, simára keverjük, és 30 percig pihentetjük.

Közben a körtét meghámozzuk, megmossuk, félbevágjuk, és magházát kiemeljük. Húsát cikkekre vágjuk, majd kevés cukros vízben kb. 3 percig pároljuk. A márványsajtot szétmorzsoljuk, vagy kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra felkockázzuk.

Kb. 2 evőkanál megforrósított zsiradékon megpároljuk a hagymakockát, majd hozzáadjuk a megtisztított, megmosott parajt. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük, és fedő alatt kb. 5 percig fonnyasztjuk.

A maradék szódavizet a tésztába keverjük.

Serpenyőben megpirítunk 2 szelet bacont. Rámerünk 1 merőkanál palacsintatésztát, és mindkét oldalon aranysárgára sütjük. Ugyanezen a módon még öt, nem túl vékony palacsintát sütünk. A palacsintákat megrakjuk a párolt parajlevelekkel, morzsolt márványsajttal és párolt körtével. Forró sütőben kissé átmelegítjük, és tortaként szeleteljük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr113526242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása