ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gesztenyés-meggyes rétes

2012. január 29. - Dyna 122

Hozzávalók: 1 cs. 6 lapos rétestészta, 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg leszűrt és kimagozott meggybefőtt, 2 dl meggybefőttlé, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 ek. rum (vagy 1 tk. rumaroma), csipetnyi só

Elkészítése:

A gesztenyemasszát habosra keverjük a felvert tojással, a rummal és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjunk. A gesztenyekrémet összedolgozzuk a meggyel.

A rétestésztát lapjaira szedjük (egy-egy rúd réteshez három lapot használjunk), az első lapot nedves konyharuhára borítjuk, és ecset segítségével megkenjük az olvasztott vajjal. Ráborítjuk a második lapot, azt is megvajazzuk, majd a harmadik lap vajazása következik. A szélére egy csíkban felkenjük a töltelék felét, és felcsavarjuk, majd kikent sütőlemezre fektetjük. A másik rudat is ugyanígy készítjük el. Tetejüket ugyancsak megkenjük az olvasztott vajjal, és előmelegített forró sütőben pirosra sütjük.

Még melegen felszeleteljük, és kevés porcukorral meghintve tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr343972700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása