ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Túrós-mazsolás szelet

2012. május 27. - Dyna 122

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg margarin, 4 db tojás, 3 dkg élesztő, 2,5 dl tej, 50 dkg liszt; margarin a sütőforma kikenéséhez; a töltelékhez: 50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 1 dl rum

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tojások sárgáját a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a felfuttatott élesztőt és az egészet alaposan összedolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és kibélelünk vele egy margarinnal kikent, kilisztezett, kerek sütőformát.

A mazsolát langyos vízzel megmossuk, lecsepegtetjük, majd rumba áztatjuk. A túrót áttörjük, a vaníliás cukorral és a porcukorral simára keverjük, hozzáadjuk a mazsolát és a citromhéjat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan a túrókrémhez keverjük, majd az egész masszát a kibélelt formába öntjük.

A tészta másik felét is kinyújtjuk, a forma tetejére terítjük, a széleket jól lenyomkodjuk. Ezután a tésztát egy órán keresztül pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kiborítjuk a formából, porcukorral megszórjuk és szeletekre vágva kínáljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr294551305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása