ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Karalábés saláta lágy tojással

2012. június 11. - Dyna 122

Névtelen 1.jpgHozzávalók: 4 tojás, 3 fej zsenge karalábé, 2 nagyobb retek, 4-5 szál medvehagyma, 1 cs. salátakeverék (Eisberg), 1 citrom, 4 ek. olívaolaj, fekete bors, só, 4 szelet kalács, vaj

Elkészítése:

A karalábékat meghámozzuk, és hosszú, vékony metéltre vágjuk. Összekeverjük a szintén metéltre vágott medvehagymával és retekkel. Enyhén megsózzuk, ráfacsarjuk fél citrom levét, és pár percig állni hagyjuk.

A tojást forrásban lévő sós vízbe tesszük és 5 percig főzzük. A kalácsokat megvajazzuk, és serpenyőben megpirítjuk. A karalábés keveréket enyhén kinyomkodjuk, és összekeverjük kevés olívaolajjal.

Tálaljuk: a kalácsot a tányérra tesszük, erre a saláta keveréket, majd a karalábét. A tojást óvatosan félbevágjuk, hogy a sárgája ne folyjon el, és a salátatorony tetejére illesztjük. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal és azonnal tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr484590071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása