ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Brassói aprópecsenye

2012. június 12. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertéskaraj vagy -comb, 1 dl olaj, 2 fej közepes vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, ízlés szerint őrölt bors, ízlés szerint só, 1/2 dl fehérbor, burgonya

Elkészítése:

A húst kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A finomra aprított vöröshagymát olajon üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a húst, és a zúzott fokhagyma felét. Amikor a hús már a pirítástól megfehéredett, alá öntünk egy kis vizet (maximum fél dl-t), sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a víz elpárolgott, fél dl bort öntünk alá. Hozzáadjuk a zúzott fokhagyma másik felét. A húst készre sütjük.

Köret: Apró kockákra vágott, olajban sült burgonya. A kész húst és a sült burgonyát összekeverjük, és 2 percig együtt pirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr594590017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása