ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Feta sajtos-kapros pogácsa

2012. november 09. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl török vagy görög joghurt, 1 dl olívaolaj, 1 dl olvasztott vaj, 1 egész tojás, 1 tojássárgája, 35 dkg liszt, 1 tk. só, 2 tk. sütőpor, 20 dkg feta sajt, egy csokor kapor, pár szem fekete olívabogyó; a tetejére: szezámmag, kömény, őrölt pirospaprika

Elkészítése:

Egy nagy tálba szórjuk bele a lisztet, adjuk hozzá a sütőport, az 1 egész tojást, a sót, morzsoljuk bele a feta sajtot! A kaprot és a fekete olajbogyót aprítsuk fel, szórjuk a többi alapanyaghoz! Öntsük hozzá a folyékony anyagokat is: az olajat, a megolvasztott margarint, a joghurtot, alaposan gyúrjuk össze a masszát! Lisztezett deszkán nyújtsuk ki kétujjnyi vastagra, szaggassunk belőle pogácsákat! A tetejüket kenjük meg a tojássárgájával, szórjuk meg fekete szezámmaggal, köménnyel vagy kevés őrölt pirospaprikával! Előmelegített sütőben 220 °C-on kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr324899606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása