ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Gombás libamáj

2012. november 16. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg libamáj, 25 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1 ek. libazsír (vagy 2 ek. olaj), 1/2 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. reszelt vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors

Elkészítése:

A libazsíron éppen csak megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát, majd rátesszük a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadjuk a tisztított, zúzott fokhagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet. Fedő alatt, saját levében puhára pároljuk, majd ha zsírjára sült, lepirítjuk rajta a kockákra vágott libamájat. Ráöntjük a vörösbort és a tejszínt, ezután fedő alatt felforraljuk. Néhány percnyi párolás után, ha a ragu kissé besűrűsödött, a lángot eloltjuk alatta, de a fedőt még 5 percig rajtahagyjuk.

Rizibizivel kínáljuk. Csak a tányéron sózzuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr244909969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása