ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Szalonnás burgonyapuffancs

2013. március 19. - Dyna 122

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 1 póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyemzöld, 8 szelet bacon, 2 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, bors, olaj a sütéshez, 8-10 kis paradicsom

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és bő sós vízben puhára főzzük.

A póréhagyma fehér és zöld részét is felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A petrezselymet (néhány levélke kivételével) finomra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, félretesszük, visszamaradt zsírjában megfonnyasztjuk a pórét és a fokhagymát.

A leszűrt burgonyát áttörjük, és a hagymás zsiradékba forgatjuk. Kissé hűlni hagyjuk, azután beledolgozzuk a tojásokat, a lisztet, a petrezselymet, ízlés szerint sót és borsot. Nedves tenyérrel gombócokat formálunk a masszából, kissé ellapítjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és két részletben, 2-3 evőkanál felforrósított olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. Felitatjuk róluk a zsiradékot, tálra rendezzük, és a pirított szalonnával, a felezett paradicsomokkal és a petrezselyemlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Köretként, vagy savanyúsággal, idénysalátával főételként fogyasztjuk. Fissen az igazi!

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr495415262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása