ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Mi szem-szájnak ingere...

Párizsi kifli

2013. április 28. - Dyna 122

Hozzávalók a kiflikhez: 30 dkg darált dió, 30 dkg porcukor, 2 tojásfehérje; a krémhez: 25 dkg vaj vagy Rama margarin, 20 dkg porcukor, 4 dl tej, 6 púpozott ek. vaníliaízű pudingpor (vagy rizsliszt); továbbá: zsír, liszt, étcsokoládé máz

Elkészítése:

A porcukrot a darált dióval és a tojásfehérjékkel összegyúrjuk, és vizes kézzel kis kifliket formázunk belőle. Kizsírozott, lisztezett sütőlemezre, egymáshoz nem túl közel ültetjük, és a forró sütőbe toljuk, de a lángot kicsire állítva inkább szárítjuk, mint sütjük a kis kifliket.

A krémhez a vajat (vagy margarint) a porcukorral habosra keverjük. A hideg tejet a vaníliaízű pudingporral (vagy rizsliszttel) simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, kihűtjük, majd a cukros vajjal habosra keverjük. Egy nyomózsákba (vagy egy levágott csücskű kis műanyag zacskóba) töltjük, és a felfordított kiflikre nyomjuk, hogy bevonja. Hideg helyen dermedni hagyjuk, majd a kifliket egyenként étcsokoládé mázba mártjuk. Ha a máz megszikkadt, tálra rakjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr705251102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása