ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Sült burgonya

2010. január 20. - Dyna 122

Hozzávalók: burgonya, olaj, só

Elkészítése:

A meghámozott, nyers burgonyát számtalan alakban formázhatjuk. A burgonyákat
minden esetben konyharuhán megszárítjuk. Mindig bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

- hasábburgonya: kb. 1 cm vastag és 5 cm hosszú egyforma nagyságú hasábokat vágunk

- karikaburgonya (rosejbni): 2-3 mm vastag karikákat vágunk

- szalmaburgonya: majdnem cérnametélt vastagságú burgonyaszálakat vágunk

- golyóburgonya: karalábévájóval egyforma gömböket vágunk ki a burgonyából.

A sült burgonyákat mindig csak tálaláskor sózzuk meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr592017296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.