ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Zöldfűszeres grillezett padlizsán

2010. március 22. - Dyna 122
Hozzávalók 4  személyre: 60 dkg zsenge padlizsán, 3 darab ágacska friss oregánó, kakukkfű és rozmaring, 6 evőkanál Floriol étolaj, 1 csipetnyi só, 1 csipetnyi őrölt fekete bors
 

A padlizsánokat - miután végeiket levágtuk - kicsit ferdén ujjnyi vastagon fölszeleteljük.

A zöldfűszerek leveleit a szárról lecsipkedjük, durvára vágjuk, felét az olívaolajba keverjük. A padlizsán szeleteket belerakjuk, egy kicsit megborsozzuk, majd letakarva kb. 1 órára betesszük a hűtőbe.

A pácolt padlizsánt, anélkül, hogy különösebben lecsöpögtetnénk, felforrósított grillrácsra vagy serpenyőbe rakjuk, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük. A végefelé kissé megsózzuk, megborsozzuk, a félretett zöldfűszerekkel megszórjuk.

Önmagában vagy tejföllel meglocsolva és reszelt sajttal megszórva egyaránt nagyszerű.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr651860592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.