ÍZVILÁG RECEPTGYŰJTEMÉNY

Mi szem-szájnak ingere...

Majonéz és aioli házilag

2010. március 23. - Dyna 122

lac8t9bv1t3s4l1htx.jpgHozzávalók 50 dkg majonézhez: kb. 5 dl olaj, 3 tojássárgája, só, fehérbors, 1 tk. közepesen erős mustár, esetleg kevés citromlé, porcukor

 
Elkészítése:
 
A majonézhez csak egészen friss tojásokat használjunk! Először habverővel erőteljesen keverjük ki a sárgáját szinte habosra. Sóval, borssal ízesítjük.
 
Az olaj kb. 1/3 részét cseppenként adjuk a masszához, a maradékot pedig vékony sugárban öntsük hozzá. Közben továbbra is erőteljesen keverjük.
 
Ha a majonéz állaga már jó krémes, sóval, fehér borssal, mustárral, citromlével és porcukorral ízesítsük pikánsra.
 
 
Olasz változat: aioli
 
Az aioli tulajdonképpen fokhagymás majonéz. A kész majonézt 2-3 gerezd szétnyomott fokhagymával ízesítjük.
 
Kalóriaszegény változat:
 
Egészségesebb és könnyebb lesz a majonéz, ha 1 deci tejjel vagy 3-4 evőkanál joghurttal felhígítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptgyujtemenyem.blog.hu/api/trackback/id/tr321861972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.